Kategorie: Hlavní jídlo masové
Počet porcí: 4 - 8
Délka přípravy: 90 minut
Obtížnost přípravy: Zvládne každý
Suroviny:
naporcované kuře
cibule, sladká paprika, celer, petržel, bobkový list
smetana ke šlehání
sladká paprika, sůl
Postup přípravy:
Připravíme si cibuli, celer, petržel - vše nakájíme na kostičky.
Na rozpálený olej dáme cibulku a osmažíme dozlatova, přidáme celer a petržel a podlijeme vodou. Pak přidáme osolené kousky kuřete, sladkou papriku, bobokový list, promícháme a vaříme 50 minut.
Pak vyndáme kousky masa, vyhodíme bobkový list, omáčku přecedíme, přidáme smetanu, vrátíme maso a uvedeme do varu na 5 minut.
Podáváme s houskovým knedlíkem, rýží nebo těstovinami.