Nezařazeno
Kategorie: Hlavní jídlo masové
Počet porcí: 12 kousků
Délka přípravy: 60 minut
Obtížnost přípravy: Zvládne každý
Suroviny:
listové těsto
mouka na vál
vejce na potření
2 lžíce sekaných mandlí
nádivka:
houska
trochu mléka
malá cibulka kousek másla
100g kuřecích jater
lžíce nasekaných mandlí
2 stroužky česneku
špetka muškátového oříšku
1 vejce
lžíce nasekaných zelených bylinek
sůl
pepř
strouhanka dle potřeby
Postup přípravy:
Housku nakrájejte a namočte do mléka. Nasekanou cibulku orestujte na másle, přidejte nakrájená játra a opékejte je asi 5 minut. Smíchejte vyždímanou housku, opečená játra, prolisovaný česnek, vejce, koření a bylinky, můžete zahustit strouhankou.
Těsto rozválejte a nakrájejte na 12 pruhů. Ty potřete nádivkou, smotejte, přeneste na plech s pečicím papírem, potřete rozkvedlaným vejcem a posypejte mandlemi. Pečte v troubě při 180 °C asi 15 minut.