Kategorie: Moučník
Počet porcí: 12 kusů
Délka přípravy: 80 minut
Obtížnost přípravy: Zvládne každý

Suroviny:

20g droždí
1 lžička cukru
50 ml mléka
200g hladké mouky
1 žloutek
100g sádla

náplň:
100g sušených švestek
60g vlašských ořechů
30g moučkového cukru
1/2 lžičky mleté skořice
1 lžíce citrónové šťávy

vejce na potření

Postup přípravy:

Nejprve připravíme kvásek z droždí, cukru, trochu mouky a vlažného mléka. Po vzejití zaděláme těsto přidáním dalších ingrediencí a necháme kynout asi 40 minut na teplém místě. Těsto rozválíme na 3 mm, rozkrájíme na obdélníky 10 x15 cm a plníme náplní vytvořenou z nasekaných švestek a ořechů smíchaných s cukrem, skořicí a citrónovou šťávou. Trojúhelníky přehneme a okraje pomačkáme vidličkou. Pečeme potřené vejcem asi 20 minut při 200 stupních.

Vaše hodnocení

Napsat komentář

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..