Kategorie: Hlavní jídlo masové
Počet porcí: 6
Délka přípravy: 150 minut
Obtížnost přípravy: Zvládne každý
Suroviny:
1 kg hovězího zadního masa
2 cibule
1 mrkev
pepř celý
nové koření bobkový list
hladká mouka
máslo
2 rajčatové protlaky
cukr
špetka skořice
ocet
sůl
Postup přípravy:
Maso vaříme ve vodě spolu s očištěnou mrkví, malou cibulí a divokým kořením asi 2 hodiny doměkka.
Maso vyjmeme, vývar přecedíme.
Na másle necháme zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme hladkou mouku a uděláme světlou jíšku, kterou zředíme vývarem a dobře rozmícháme. Přidáme protlaky, osolíme, přidáme skořici, cukr a ocet dle chuti
a provaříme asi 20 minut. Nakonec přidáme kousek másla na zjemnění.
Podáváme s masem nakrájeným na látky a houskovým knedlíkem nebo vařenou rýží.