Kategorie: Hlavní jídlo masové
Počet porcí: 4
Délka přípravy: 60 minut
Obtížnost přípravy: Zvládne každý
Suroviny:
750 g plátků z tresky
15 g rozehřátého másla
1 červená cibule na kroužky
500 g brambor nakrájených na plátky
mletý pepř
4 rozpůlené plátky slaniny bez kůže
2/3 hrnku smetany ke šlehání
1/4 hrnku nakrájené petrželky
Postup přípravy:
Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Ryby bez kůže pokrájíme na větší kousky.
Misku vytřeme máslem, na dno dáme cibuli, plátky brambor, osolíme a opepříme. Dále přidáme kousky ryb, slaninu a vše zalijeme šlehačkou. Přiklopené pečeme 30 minut, dalších 10 minut dopékáme bez pokličky, až je slanina křupavá. Zdobíme petrželkou.