Nezařazeno
Kategorie: Hlavní jídlo masové
Počet porcí: 4
Délka přípravy: 4 hod.
Obtížnost přípravy: Zvládne každý
Suroviny:
4 kuřecí stehenní řízky
250 ml podmáslí, je možné použít selský jogurt či tatarku
150 g hladké mouky
1/2 lžičky pepře
1/2 lžičky sušeného česneku
1 lžička steakového koření
1 lžička sladké papriky
1 lžička soli
špetka muškátového oříšku
Postup přípravy:
Kuřecí porce ponoříme do podmáslí, necháme uležet 2-3 hodiny a několikrát obrátíme. Smícháme mouku s ostatními přísadami a okapané kousky masa obalíme v ochucené mouce. Smažíme na oleji, nebo ve fritovacím hrnci na 180 °C. Kuře podáváme s bramborovou kaší, bílým pečivem či salátem.