Kategorie: Polévka
Počet porcí: 4
Délka přípravy: 90 minut
Obtížnost přípravy: Pro mírně pokročilé
Suroviny:
500 g drštěk
80 g kořenové zeleniny
120 g uzeného masa
60 g másla
80 g hladké mouky na jíšku
sůl
2 kuličky pepře
špetka mletého zázvoru
2 stroužky česneku
petrželka
majoránka
mletá paprika
Postup přípravy:
Očištěné předvařené dršťky zalijte studenou vodou, osolte a na mírném plameni uvařte doměkka.
Na másle orestujte kořenovou zeleninu, přidejte mletou papriku, zalijte vývarem a povařte. Polévku zahustěte jíškou, přidejte česnek utřený se solí, pepř, majoránku, mletý zázvor, nasekanou petrželku, nakrájené dršťky, uzené maso a polévku ještě dobře povařte.