Kategorie: Polévka
Počet porcí: 2
Délka přípravy: 40 minut
Obtížnost přípravy: Zvládne každý
Suroviny:
1 pórek
1 cibule
1 stroužek česneku
150g mraženého hrášku
hrstka nasekané máty
2 lžíce másla
100ml zakysané smetany
600ml drůbežího vývaru
2 plátky toustového chleba
sůl
pepř
Postup přípravy:
Lžíci másla rozehřejte v hrnci, přidejte na kolečka nakrájený pórek a najemno nakrájenou cibuli, smažte asi 8 minut. Zalijte kuřecím vývarem a přiveďte k varu. Vsypte hrášek a vařte asi 3 minuty. Stáhněte z ohně, opepřete, přidejte nasekanou mátu, rozmixujte tyčovým mixérem a vešlehejte smetanu.
Plátky chleba nakrájejte na kostičky a na zbylém másle osmahněte spolu s prolisovaným česnekem.
Polévku servírujte s česnekovými krutony.