Kategorie: Hlavní jídlo masové
Počet porcí: 4
Délka přípravy: 50 minut
Obtížnost přípravy: Zvládne každý
Suroviny:
8 housek
500 g kuřecích jater
150 g šunkového salámu
6 vajec
lžíce másla
200 g hlívy ústřičné
1 palička česneku
majoránka
grilovací koření
sůl
pepř
sterilované zelí
pažitka
Postup přípravy:
Pečivo nakrájíme, přidáme pokrájená játra, na kostičky nakrájený salám a hlívu. Vmícháme vejce, máslo, prolisovaný česnek, sůl, pepř, majoránku a koření a vše promícháme.
Směs naplníme do salámové fólie, na koncích uzavřeme a v osolené vodě vaříme 30 minut.
Uvařené vyjmeme, nakrájíme na plátky. Podáváme teplé se zelím nebo studené posypané pažitkou.