Kategorie: Hlavní jídlo masové
Počet porcí: 4
Délka přípravy: 20 minut + odležení 2-4 hodiny
Obtížnost přípravy: Zvládne každý
Suroviny:
600 g filety z kapra
paprika sladká
česnek
kmín mletý
zázvor mletý
chilli
30 g slané sójové omáčky
50 g hladké mouky
30 g škrobové moučky
olej na smažení
Postup přípravy:
Filety nakrájíme na proužky- hranolky a vetřeme do nich marinádu připravenu z trochy vody, sójové omáčky, utřeného česneku, soli, mletého kmínu, trošky chilli a mletého zázvoru. Necháme odležet několik hodin. Pak obalujeme v mouce smíchané se sladkou paprikou a škrobovou moučkou a smažíme ve vrstvě rozpáleného oleje. Necháme okapat na kuchyňské utěrce.
Podáváme buď samotné jako teplé pohoštění nebo jako hlavní jídlo například s bramborovou kaší.