Kategorie: Moučník
Počet porcí: 8
Délka přípravy: 50 minut
Obtížnost přípravy: Zvládne každý
Suroviny:
3 vejce
180g krupicového cukru
200 ml oleje
200 ml mléka
320 g hladké mouky
1 prášek do pečiva
3 lžíce holandského kakaa
4 banány
máslo a mouka na plech
na krém:
250 ml mléka
1/2 sáčku vanilkového pudingu
2 lžíce cukru
250g tvarohu
2 kelímky zakysané smetany
1-2 sáčky vanilkového cukru
250 ml smetany ke šlehání
100 g čokolády na vaření
Postup přípravy:
Nejprve připravíme krém. Uvaříme puding z 250 ml mléka, pudingového prášku a cukru. Po vychladnutí smícháme s tvarohem, zakysanou smetanou, vanilk. cukrem a nastrouhanou čokoládou.
Na korpus ušleháme žloutky s cukrem a olejem doběla, přidáme mléko, mouku smíchanou s práškem do pečiva a kakaem a nakonec sníh z bílků. Pečeme ve vymazaném a moukou vysypaném plechu asi 20 minut při 200 stupních.
Upečený korpus vydlabeme, ponecháme centimetrové okraje i výšku korpusu. Poklademe rozpůlenými banány, potřeme krémem a posypeme vydlabaným těstem. Podáváme po vychlazení v lednici, nejlépe až druhý den.