Kategorie: Moučník
Počet porcí: 20
Délka přípravy: 60 minut
Obtížnost přípravy: Zvládne každý
Suroviny:
3 vejce
200 g změklého másla
3 lžíce medu
200 g krupicového cukru
350 g polohrubé mouky
1 prášek do perníku
1/2 lžičky mleté skořice
1/4 lžičky mletého hřebíčku
50 g nasekaných vlašských ořechů
500 g nastrouhaných oloupaných jablek
1 kg švestek
Postup přípravy:
V míse umícháme vejce, máslo, med a cukr. Mouku smícháme s práškem do pečiva a kořením, vsypeme do mísy, přidáme ořech a jablka a vše důkladně promícháme.
Rozetřeme na plech vymaštěný tukem a vysypaný moukou, rozetřeme a vrch poklademe půlkami švestek dužinou nahoru. Pečeme asi 45 minut při teplotě 175 stupňů.
Před podáváním pocukrujeme, můžeme dozdobit ušlehanou smetanou.