Kategorie: Hlavní jídlo masové
Počet porcí: 4
Délka přípravy: 90 minut
Obtížnost přípravy: Zvládne každý
Suroviny:
4 králičí stehna
3 lžíce plnotučné hořčice
sůl
pepř
1-2 lžíce sladké chilli omáčky
4 lžíce nasekané petrželky
1 snítka tymiánu
2 lžíce olivového oleje
200ml bílého suchého vína
250ml bílého jogurtu
200g rukoly
Postup přípravy:
Hořčici smícháme s chilli omáčkou, polovinou nasekané petrželky a lístky tymiánu. Porce králíka osolíme a potřeme směsí. Pekáč vytřeme olivovým olejem, vložíme maso a zakapeme zbývajícím. Zapečeme ve vyhřáté troubě.
Dále podlijeme vínem, přiklopíme a dusíme za občasného přelévání výpekem asi hodinu doměkka. Potom králíka vyjmeme a uchováváme v teple.
Do pekáče vlijeme jogurt, promícháme, dochutíme solí a pepřem. Porce králíka přelitého šťávou podáváme na salátu s bramborovým pyré a posypeme zbylou petrželkou.