Kategorie: Cukroví
Počet porcí: 80 ks
Délka přípravy: 130 minut
Obtížnost přípravy: Pro mírně pokročilé
Suroviny:
Těsto:
340 g hladké mouky
250 g másla
150 g mletých ořechů
200 g moučkového cukru
Náplň:
120 g moučkového cukru
30 g kakaa
20 ml mléka
100 g másla
50 g mletých ořechů (můžeme navlhčit rumem či punčem)
Postup přípravy:
Z hladké mouky, změklého másla, cukru a mletých ořechů vypravujeme těsto. Postupně ho po malých kouscích vtlačujeme do formiček na ořechy, upečeme ve středně vyhřáté troubě. Upečené ořechy vyklepneme z formiček a necháme vystydnout.
Na krém si převaříme v hrnku mléko s cukrem, ořechy a kakaem. Hrnek pak stáhneme z ohně a ve studené vodní lázni směsí mícháme až do zchladnutí. Do vyšlehaného másla pak hmotu postupně zapracováváme. Vzniklým krémem plníme a slepujeme ořechy, můžeme pocukrovat či ještě ozdobit čokoládovou, rumovou či citrónovou polevou.