Kategorie: Hlavní jídlo masové
Počet porcí: 6
Délka přípravy: 150 minut
Obtížnost přípravy: Zvládne každý

Suroviny:

1 kg hovězího zadního masa
2 cibule
1 mrkev
pepř celý
nové koření bobkový list
hladká mouka
máslo
2 rajčatové protlaky
cukr
špetka skořice
ocet
sůl

Postup přípravy:

Maso vaříme ve vodě spolu s očištěnou mrkví, malou cibulí a divokým kořením asi 2 hodiny doměkka.
Maso vyjmeme, vývar přecedíme.
Na másle necháme zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme hladkou mouku a uděláme světlou jíšku, kterou zředíme vývarem a dobře rozmícháme. Přidáme protlaky, osolíme, přidáme skořici, cukr a ocet dle chuti
a provaříme asi 20 minut. Nakonec přidáme kousek másla na zjemnění.
Podáváme s masem nakrájeným na látky a houskovým knedlíkem nebo vařenou rýží.

Vaše hodnocení

Napsat komentář

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..