Kategorie: Hlavní jídlo masové
Počet porcí: 4
Délka přípravy: 50 minut
Obtížnost přípravy: Pro mírně pokročilé
Suroviny:
600 g vysokého roštěnce
sůl
pepř
olej
hrubozrnná grilovací hořčice
kostka masoxu a plátek másla nebo půl hrnku vývaru
bílá veka a tatarská omáčka k podávání
Postup přípravy:
Maso omyjeme, očistíme a osušíme. Hodně posolíme a popepříme ze všech stran. Zprudka osmažíme na kapce oleje, 3 minuty z každé strany. Podlijeme půl hrnkem vody, ve které jsme rozpustili 1/2 kostky masoxu a kousek másla (samozřejmě, pokud máme vývar, je to lepší), výpek přendáme do pekáčku. Maso ze všech stran důkladně potřeme hořčicí, vložíme do pekáčku a při 250 stupních pečeme ve vyhřáté troubě 6 minut z každé strany, celkem tedy asi 25 minut. Po upečení necháme 20 minut odležet na vlažném místě.
Krájíme na tenké plátky, podáváme s tatarskou omáčkou a vekou.