Kategorie: Hlavní jídlo sladké
Počet porcí: 4
Délka přípravy: 40 minut
Obtížnost přípravy: Zvládne každý
Suroviny:
250g měkkého tvarohu
1 vejce
240 g polohrubé mouky
1/2 lžičky kypřícího prášku do pečiva
sůl
2-3 lžíce oleje
20- 25 čerstvých jahod
strouhaný tvrdý tvaroh na posypání, moučkový cukr na dochucení, rozpuštěné máslo
Postup přípravy:
Z mouky smíchané s kypřícím práškem, z tvarohu, vejce, špetky soli a oleje zpracujeme těsto. Rozkrojíme ho na olovinu, z každé vyválíme plát o síle 2 mm. Nakrájíme na čtverce, každý naplníme jahodou.
Knedlíky vložíme do vařící vody vařečkou oddělíme ode dna. Po vyplavání knedlíků k hladině vaříme ještě 6 minut. Na talíři posypeme strouhaným tvarohem, moučkovým cukrem a omastíme máslem.