Kategorie: Hlavní jídlo masové
Počet porcí: 6
Délka přípravy: 120 minut
Obtížnost přípravy: Pro mírně pokročilé
Suroviny:
1 kg hladké mouky
2 vejce
sůl
300 ml vody
náplň:
1 kg mletého hovězího masa
1/2 kg cibule
pepř
sůl
Postup přípravy:
Nejprve si připravíme těsto z mouky, vajec a soli, vodu přidáváme postupně dle hustoty těsta. Vypracujeme pružné těsto, které necháme odpočinout 10 minut pod utěrkou. Rozdělme na 6 dílů, z každého vyválíme plát 2mm silný. Tvoříme čtverce 10 x 10 cm. Plníme náplní, na každý čtverec lžíci. Přehneme cípy k sobě a uprostřed spojíme. V parním hrnci připravujeme 40 minut.
Náplň vytvoříme smícháním mletého masa s najemno nakrájenou cibulí, opepříme, osolíme.