Kategorie: Hlavní jídlo masové
Počet porcí: 4
Délka přípravy: 2,5 hodiny
Obtížnost přípravy: Zvládne každý

Suroviny:

2 vepřová kolena
4 lžíce plnotučné hořčice
4 lžíce dijonské hořčice
1/2 lžičky mletého pepře
2 lžičky kmínu
1 lžička mleté sladké papriky
10 stroužků česneku
4 střední cibule
10 kuliček nového koření
10 kuliček černého pepře
5 bobkových listů
500 ml černého piva
chléb k zahuštění a podávání
sůl

Postup přípravy:

Kolena vykostíme, nasolíme. Hořčice smícháme s mletý pepřem, mletý kmínem, sladkou paprikou a na plátky nakrájeným česnekem. Vše vetřeme do kolen, zabalíme jako roládu, převážeme kuchyňským provázkem a odložíme na 24 hodin do lednice.
Následující den dáme kolena do pekáčku, posypeme zbylý kmínem, nakrájenu cibulí, novým kořením, celým pepřem a bobkovým listem. Zalijeme pivem a 300 ml vody a přikryté pečeme 2 hodiny při 180 - 200 stupních. Občas podléváme. Pak odkryté 30 minut dopékáme do růžova.
Upečené koleno vyndáme, šťávu slijeme, vyjmeme koření, zahustíme chlebem, rozmixujeme tyčovým mixérem a dochutíme.
Podáváme s chlebem a křenem s jablky (viz přílohy).

Vaše hodnocení

Napsat komentář

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..